Telefoon: 0317-617.490

Nieuwe Qi-gong lessenreeks vanaf vrijdag 1 nov van start!

01-11-2019
Houwke Ong heeft weer een nieuwe Qi-gong reeks van 7 lessen gepland! Meld je snel aan, vol = vol!

Qi-gong

Sterk staan vanuit ontspanning is in onze maatschappij van wezenlijk belang geworden. Ook voor het ontladen van stress. Bewustzijn en inzicht van de verbinding tussen lichaam en geest helpen hierbij. En het helpt voor je gezondheid!

Houwke Ong heeft weer een nieuwe Qi-gong reeks van 7 lessen gepland! Dat doet hij zo’n twee keer per jaar. Als je mee wilt doen, dan hoort hij dat graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus door. Voel je vrij om deze informatie door te sturen aan anderen in je (vrienden)kring die mogelijk interesse hebben. Graag zelfs. Vechtkunst ervaring is niet nodig, want Qi-gong is geen vechtkunst.

Data en tijden

Van 1 nov t/m 13 dec 2019 op vrijdagavonden van 20.30u-21.45 uur 

 1. 1 nov: start van de lessenreeks
 2. 8 nov
 3. 15 nov
 4. 22 nov: theorieles
 5. 29 nov
 6. 6 dec: variaties
 7. 13 dec: laatste les in de reeks

Locatie

De locatie is dit keer in Arnhem-Zuid in het mooie Adhara Yogacentrum, Zeelandsingel 40, 6845 BH Arnhem.

Informatie over Qi-gong

Qi-gong is een oefenpraktijk uit de Chinese gezondheidsleer en gebaseerd op de Daoïstische leer (o.a. Yin/Yang principe). Aandacht is er voor:

 • gewrichten
 • wervelkolom
 • ademhaling
 • energiecirculatie
 • meditatie

Gezondheidsvoordelen van Qi-gong zijn:

 • vergroting van je lichaamsbewustzijn
 • zuivering van energie en lichaam
 • kalmeert en versterkt het zenuwstelsel (en immuunsysteem)
 • energiecirculatie (deblokkering, loslaten opgeslagen trauma’s)

Je leert ook sterk te staan vanuit ontspanning. De oefeningen versterken je skelet, pezen, bindweefsel, en zenuwen.

De cursus

In de cursus leert Houwke je een aantal basisprincipes en -oefeningen aan die in een dagelijkse basis routine van 15 minuten (of desgewenst langer natuurlijk) opgenomen kunnen worden. Doel is dat je de oefeningen zelf in een dagelijkse routine opneemt. M.a.w. in deze cursus leert hij je zelf te vissen in plaats van dat hij je elke week, het hele jaar door, een vis (Qi-gong les) geeft. Qi-gong leent zich uitstekend voor deze vorm van overdracht omdat je geen partner nodig hebt en de oefeningen simpel aan te leren zijn. Eén les zal de theoretische achtergronden behandelen uit het Daoïsme. Houwke heeft gemerkt dat wat theoretische basis kan helpen in de discipline om na de lessenreeks zelf door te gaan.

Kosten

De kosten zijn 87,50 euro voor de hele lessenreeks, te voldoen voorafgaand aan de eerste les. Indien je teveel data niet kunt heeft het geen zin om mee te doen omdat de lessenreeks een opbouw kent. Je kunt wel aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden voor de volgende lessenreeks, of kijk op Houwke's website, www.moai.nl.

Heb je eerder de 7-lessenreeks gedaan en wil je herhalen? Dat kan een ongelimiteerd aantal keer tegen het gereduceerde tarief van 65 euro voor de 7 lessen. Meld je wel snel aan, want in principe krijgen nieuwe deelnemers voorrang. 

Aanmelding of vragen kunnen gemaild worden naar Houwke@moai.nl

Over Houwke Ong

"Ik beoefen ruim 30 jaar verschillende vormen van vechtkunsten als judo, karate, tai chi en aikido. Ik ben momenteel docent/instructeur (3de dan) bij de Aikido Stichting Arnhem. Qi-gong is de gezondheidstegenhanger van Tai-chi. Qi-gong is geen vechtkunst, Tai-chi in de basis wel (hoewel je dat soms niet zou zeggen vanwege het langzame karakter van de bewegingen). In China wordt Qi-gong in combinatie met Tai-chi beoefend. Qi-gong en Tai-chi zijn eigenlijk twee kanten van dezelfde medaille en beide zijn gebaseerd op de Daoïstische leer, die mijn warme belangstelling heeft. Qi-gong, Aikido, Daoïsme, meditatie zijn onderdelen in mijn spirituele ontwikkeling als mens, naar wijsheid en gezondheid. Dit alles gestoeld op de energiestromen in je lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest

Ik hoop je (weer) kennis te kunnen laten maken met de wondere ervaring van Qi-gong!".