Telefoon: 0317-617.490

04-02-2018

Nick Waites: een bijzondere leraar te gast

Nick Waites: een bijzondere leraar te gast

Afgelopen week gaf Nick Waites (6e dan, UK) lessen in onze dojo's aan jeugd en volwassenen op woensdag en donderdag. Aikido van hoog niveau met een knipoog..!

Wie al langer meedraait, heeft hem vast wel eens eerder meegemaakt: Nick Waites, maatje van Piet Lagerwaard en de 'tweede man' van Komyokan Aikido Associatopn in Engeland. De laatste jaren heeft hij zich verdiept in 'kuzushi', de kunst van de balansverstoring in het Aikido. Dat was dan ook het thema van zijn lessen aan de volwassenen. Met praktische voorbeelden en de nodige dosis Engelse humor legde hij uit hoe het werkte, en hij liet iedereen, beginners en gevorderden, op hun eigen niveau ervaren hoe je het kon toepassen. Inspiratie om mee door te gaan!

Ook de jeugdlessen waren bijzonder; met spelletjes uit zijn Engelse praktijk voor de junioren (soms vertaald door de leerlingen zelf), en flink werken voor de senioren - hij was onder de indruk van hun niveau!

Wie meer wil weten over kuzushi, kan het boekje kopen dat Nick daarover heeft geschreven. Ook heeft hij gepubliceerd over andere Aikido-onderwerpen, onder andere de lessen van Ezra Shihan ('Essani'). Zijn boeken zijn zeer de moeite waard en te koop op Amazon.